Bijna geen boek geschreven

Bijna geen boek geschreven

Ben je er ooit klaar voor? Stel je hebt een geweldig idee. Iets wat een ander nog niet heeft bedacht. Of iets wat er al wel is, maar waarvan jij denkt dat het beter of anders kan. Wat doe je dan met dat idee? Ga je het analyseren, het van alle kanten bekijken of het werkelijk wel een goed idee is?

Bijna geen boek

Door mijn eigen belemmerende gedachten heeft mijn boek nog een half jaar op de plank gelegen. Ik vond het niet goed genoeg. Wie zit hier op te wachten? Ik ging mijzelf vergelijken met anderen die al tien boeken hadden geschreven. Achteraf niet reëel, maar zo kon ik dat toen niet zien. Mijn eigen gevoel over of ik wel goed genoeg was, had mij er bijna van weerhouden om mijn droom te laten uitkomen.

Wat is jouw motivatie

Door van een afstand naar die gedachten te kijken kan je jezelf afvragen of deze gedachten echt wel kloppen. Wat is voor jou belangrijk en waarom wilde je graag dat idee uitvoeren. Het begint met een intrinsieke motivatie. Een wens, een droom, een goed gevoel. Ergens was er een zaadje geplant en kreeg je een idee. Door terug te gaan naar dat gevoel kan je die belemmerende gedachte ‘ben ik wel goed genoeg’ aan de kant zetten. Het goede gevoel wordt sterker. Alsnog kan het spannend zijn, maar zonder wrijving geen glans.

Het is jouw idee

Een idee krijg je niet voor niets. Er is iets wat jou triggert en waar je blij van wordt. Schrijf het op. Deel het met mensen om je heen en voel wat een reactie met jou doet. Luister naar adviezen, maar het zijn adviezen en geen regels. Blijf altijd je eigen gevoel checken.

IJskast

Om niet overhaast een beslissing te nemen, geef ik mijzelf de tijd om een idee even in de ijskast te zetten. Af en toe pak ik het idee er uit om te voelen of dit nog steeds is wat ik graag wil. En soms is het gevoel zo sterk dat ik er direct mee aan de slag ga. Ondernemen is een leuk en spannend spel. Ik zou niet meer anders willen.

Welk idee of welke wens heb jij nog in de ijskast liggen? En wat weerhoud jou ervan om die aan te pakken?

www.lindadool.nl
Auteur: Voel je goed