Hoe hou je het vol!

Hoe hou je het vol!

We zijn nu halverwege januari. Hoeveel goede voornemens en intenties zijn er bij jou al gesneuveld? Of is dit te pessimistisch. In januari met iets beginnen of met iets stoppen is voor de meeste mensen een mooi moment. Deze maand is rustig. De feestdagen zijn geweest en alles komt weer tot rust. Dan kan je je beter focussen op jouw voornemens. Dat is tenminste de theorie.

 

Weer begonnen

Ik wordt daar een beetje recalcitrant van. Waarom per 1 januari kiezen voor verandering. Ik kan elk moment kiezen voor een nieuw begin. Vanaf oktober ben ik (weer) begonnen met sporten. Ik ging direct voor drie keer in de week om 7.30 uur. Lekker ambitieus met een professioneel schema aan de gewichten hangen. En, echt waar, het voelde heerlijk als ik was geweest. Maar toen werd ik een keer ziek en de kinderen werden een andere keer ziek. Mijn schema zakte in door onverwachte gebeurtenissen en omdat op de zaterdag mijn bed extra lekker ligt en ging ik van drie keer naar één keer in de week.

 

Motivatie

Hoe krijg ik mijzelf weer gemotiveerd, want mijn potje met wilskracht en doorzettingsvermogen is niet altijd even goed gevuld. Wat helpt is van te voren helder krijgen waarom je met een voornemen gaat beginnen. Wat levert het je op. Wat is jouw intrinsieke motivatie. Hou voor ogen welk gevoel het je gaat opleveren.

Goed gevoel

Zo werkt het met mijn sportschema ook. Wat het mij oplevert is wat ik voel na de sportsessie. Ik voel mij fit en vrolijk. Ik zie dat ik sterker wordt en dat is voor mij belangrijk omdat ik gezond oud wil worden. En zelfs als ik een paar keer oversla kan ik liefdevol naar mezelf kijken en vrolijk weer opnieuw kiezen voor mijn sportschema.

Je mag altijd weer opnieuw beginnen. Het leven is één grote speeltuin, geniet ervan.